Hírek

Egyedi gyártásra alkalmas telephely létrehozása és speciális termelőeszközök beszerzése

Cégünk, a Steel-Vent Eger Kft. 2017. évben nyújtotta be pályázatát a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című felhívásra.

 

A fejlesztési elképzelés összesen 195 millió Ft támogatásban részesült, melyből 50 millió Ft vissza nem térítendő támogatás, 145 millió Ft visszatérítendő, kedvezményes hitel. A támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból került megítélésre.

A Steel-Vent Eger Kft 1995 évben alakult épület, híd, alagút és közműépítési tevékenységre. A Cég tevékenysége, energia iparral kapcsolatos, nyomvonalas létesítmények szerelés-építése, karbantartása, technológiai csőszerelés, katódvédelmi tervezés, üzemeltetés és karbantartás, acél szerkezetek gyártása, éghető folyadékok tárolására szolgáló tartályok és nyomástartó edények gyártása.

A fejlesztés az új, korszerű, nagy teherbírású daruzott gyártócsarnok és hozzá kapcsolódó mérnöki és kiszolgáló irodarész, szociális helyiség létesítésével, és a nagy méretű acél csövek tárolását biztosító csarnoképítéssel biztosítható. A csarnokban a 6-10 méter hosszú, max. 1000 mm átmérőjű csövek, idomok megmunkálása, speciális, egyedi megrendelések gyártása történik, a darabolástól, a hajlításon, fúráson, hegesztésen át az összeszerelésig. Beszerzésre került egy 5 tonna emelőkapacitású targonca, a csarnokba egy 20 tonnás, 40 m-es darupálya. Kialakítottuk a speciális elszívó berendezéssel ellátott hegesztő helyiséget, laboratóriumot. Az acélcsövek védőpalást gyártásához hidraulikus táblalemezollót, és egy 100 tonna nyomóerővel rendelkező hidarulikus prést, és sugárfúrógépet vettünk a nyomástartó edények mérő és jelző műszereinek csatlakozási pontjainak kialakításához.

A vállalati cél a fejlődés, illetve piaci pozíció erősítése, az egyedi gyártású atmoszférikus és nyomás alatti tartálygyártás, speciális vizsgálat növelésével, az egyedi, legalább 300-1200 mm átmérőig terjedő acél csővezeték idomok előállításával. Ennek az egyedi tervezésű-gyártású, és magas szakmai tudást, illetve hozzáadott értéket képviselő fejlesztésnek köszönhetően az árbevétel átstruktúrálódása várható, a Cég pozíciója erősödik a 600 mm átmérő feletti gáz és olajvezeték helyszíni építésére vonatkozó projekteknél, melyekhez a speciális idomokat a saját telephelyén állítja elő.

 

A fejlesztés után az árbevétel évente akár 200 mFt-tal is növekedhet és legalább 4 fő szakmunkás számára biztosít újabb munkalehetőséget.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

 

Kedvezményezett neve: STEEL-VENT EGER Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A projekt címe:     Egyedi gyártásra alkalmas telephely létrehozása és speciális termelőeszközök beszerzése a Steel-Vent Eger Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 50 000 000 Ft
A támogatás mértéke (%):   16.93 %
A projekt befejezési dátuma:   2019.04.01.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00646   

 

 

Impresszum

      Módosítás alatt    

Oldalainkon HTTP-sütiket (cookie-kat) használunk a jobb működés érdekében. További információkért kattintson ide