Hírek

Speciális tartály scanner beszerzés a Steel-Vent Eger Kft-nél

Cégünk 2017. év végén nyújtotta be pályázatát „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című felhívásra. A fejlesztési elképzelés összesen 15 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból került megítélésre.

 

A Steel-Vent Eger Kft. 1995-ben alakult épület, híd, alagút és közműépítési tevékenységre. Árbevétele ma 3 fő profilból tevődik össze, olaj és gázipari műszaki-technológiai szolgáltatási tevékenységből 70 %, fémszerkezet gyártása 20 %, katódos védelem 10%.

 

A fejlesztés keretében beszerzésre kerül 1 db FS 400 EM VI elektromágneses örvényáram alapján működő tartályfenék scanner, ami a 100-60000 m3 tárolótartályok fenék lemezének – max. 25 mm vastagságig – teljes felületi átvizsgálását végzi. A 20 csatornás mérőműszer, amely a szondázási /scannelési eredményt a berendezésben lévő számítógépben rögzíti, hiba esetén azonnali jelzéssel. A kiértékelés notebook segítségével, jelentés funkció a tartály térképről. A berendezés alkalmas lesz nem fémbevonatú felületek vastagságszűrésére is 0-10 mm-es méréstartományban 0,01 mm-es rétegvizsgálati szinten határozza meg az esetleges korróziót közel 100%-os biztonsággal, felső és alsó oldali hibahelyek különválasztásával.

A fejlesztés eredménye:

  • A szkenneléssel a tartályok állapotáról pontosabb képpel rendelkezünk, ezért az esetleges javítási munkák költsége csökken a pontos állapotfelmérés miatt (nem szükséges a bontás), a karbantartási munkák tervezhetőbbek lesznek.
  • A hatékonyabban és jobban szervezhetőbb karbantartási munkák miatt több karbantartási és javítási munka végezhető el, így az árbevétel várhatóan a fenntartási időszakban növekszik.
  • A megrendelői állomány növekedése miatt nő a cég nettó árbevétele és szolgáltatási hatékonysága.

 A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Kedvezményezett neve:  STEEL-VENT EGER Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A projekt címe:   Speciális tartály scanner beszerzés a Steel-Vent Eger Kft-nél
A szerződött támogatás összege:   15 000 000 Ft
A támogatás mértéke (%):      28.66 %
A projekt tényleges befejezési dátuma: 2018.09.28.
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-01506

 

Impresszum

      Módosítás alatt    

Oldalainkon HTTP-sütiket (cookie-kat) használunk a jobb működés érdekében. További információkért kattintson ide